ARS.POLIS SE GRADI! /27. 09. 2006./

 

Dragi građani Ars.Polisa – sadašnji i budući, ovdje možete pročitati sažeti popis uspješno provedenih aktivnosti iz prve i druge faze izgradnje, a ovdje saznati nešto više o vrstama aktivnosti u koje se možete i sami uključiti (kao aktivisti ''mreže solidarnosti'').

 

Posljednje dvije aktivnosti u sklopu druge faze nismo u mogućnosti realizirati bez ozbiljnog angažmana vanjskih suradnika (programera sa naprednim znanjem Java, PHP i ActionScript 2 programskih jezika) koji, za razliku od nas, za svoj (ne)rad vole biti masno plaćeni.

 

Računamo na vaše razumijevanje i podršku. Radimo sve što možemo da Ars.Polis konačno zaživi i… opstane.

 

 

 

PRIJAVE /27. 09. 2006./

 

Budući građani, prijave šaljite na jednu od dolje navedenih adresa:

 

Udruga Ars.Polis

A. Butorac 9

52440 Poreč

 

ili

 

Poželjno je da nam svoje tekstualne, slikovne, audio, video ili multimedijalne materijale isporučujete u digitalnom obliku (DVD, CD, privitak e-pošte), ali ako vam nedostaju znanje i oprema potrebni za digitalizaciju radova, bez brige – mi ćemo to učiniti za vas! Trenutno smo u mogućnosti skenirati pristigle fotografije/dijapozitive i prebacivati video/audio zapise u odgovarajuće formate.

 

 

 

GDJE SMO? /16. 08. 2006./

 

Proces stvaranja, naseljavanja, rasta i razvoja virtualnog grada-države umjetnosti, umjetnika i ljubitelja umjetnosti je dugoročan proces (teoretski bez kraja). Sama izgradnja Ars.Polisa, tj. njegove serverske i korisničke infrastrukture započela je sredinom 2004. godine i trajat će do 2008. ili 2009. godine.

 

Prvu fazu izgradnje zaključili smo početkom 2005. godine, a drugu sredinom 2006. godine u vidu demo verzije Muzeja sadašnjosti sa prezentacijskim mapama za sedamdesetak umjetnika. Rezultati obje faze dostupni su javnosti na našim web stranicama!

 

 

 

KAMO IDEMO? /16. 08. 2006./

 

Tijekom 2007. godine implementirat ćemo potpunu, tehnološki nadograđenu verziju Muzeja sadašnjosti koja će, za razliku od postojeće demo verzije, omogućiti uključivanje znatno većeg broja umjetnika, umjetničkih grupa i teoretičara u projekt (na način kako je to opisano u sklopu programske dokumentacije). Treća faza će se, ovisno o financijskim mogućnostima, realizirati tijekom 2007. ili 2008. godine, a četvrta tijekom 2008. ili 2009. godine.

 

 

 

INFO…INFO…INFO… /16. 08. 2006./

 

Za sve dodatne informacije možete nam se obratiti na e-mail:

 

 

 

Ars.Polis